WARSZAWA

 

 
 

TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności autor: Praca zbiorowa
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY

Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności

Wersja papierowa
Wydawnictwo: SGGW
ISBN: 978-83-7583-001-9
Format: B5
Liczba stron: 136
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2009 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny (Uwaga: Niski stan magazynowy)
24,00 zł 21,60 zł

Spis treści
Ćwiczenie 1.
Składniki żywności i ich reakcje charakterystyczne ... 5

Ćwiczenie 2.
Kinetyka zmian chemicznych w tłuszczach poddawanych mikrofalowemu i tradycyjnemu ogrzewaniu ... 39

Ćwiczenie 3.
Hydroliza enzymatyczna tłuszczów ... 53

Ćwiczenie 4.
Właściwości fizykochemiczne białek mleka – kazeiny ... 63

Ćwiczenie 5.
Badanie właściwości fizykochemicznych żywności – na przykładzie miodów pszczelich ... 77

Ćwiczenie 6.
Izolacja i charakterystyka olejków eterycznych z żywnościowych surowców roślinnych ... 95

Ćwiczenie 7.
Obliczenia z zakresu chemii i analizy żywności ... 113

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia PWN Warszawa akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier