WARSZAWA

 

 

Lista tytułów z wydawnictwa "Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego"

10 | 20 | 30
Wyniki wyszukiwania
Znaleziono 20 pasujących rekordów dla kryteriów wyszukiwania 1 2 > >>
Badania wybranych właściwości fizycznych płodów rolnych oraz tekstury produktów mięsnych, Józef Gorzelany, Mariusz Rudy
Dietetyka. Wybrane zagadnienia,  Maciej Bilek, Anna Pasternakiewicz, Joanna Typek

Spis treści Wprowadzenie Część I BADANIE WYBRANYCH WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNYCH ANALIZOWANYCH PŁODÓW ... więcej

Podręcznik stanowi pomoc dydaktyczną w realizacji przedmiotu dietetyka. Poza klasycznymi dla tego typu publikacji rozdziałami na temat diet ... więcej

Między naturą a kulturą ogrodu. Krótkie spotkania z historią sztuki ogrodowej, Zbigniew W. Czernikowski
Ocena żywności i żywienia, Redaktor: Marek Zin

Podręcznik stanowi kompendium wiedzy o architekturze ogrodowej przedstawionej na tle zachodzących przez wieki zmian społeczno-kulturowych. ... więcej

Autorzy rozdziałów: Marian Gil, Elżbieta Głodek, Mariusz Rudy, Renata Stanisławczyk, Marek Zin, Agata Znamirowska. Spis ... więcej

Polityka wyżywienia ludności, Mariusz Rudy
Produktywność i zdrowotność środowiska, redakcja naukowa: Czesław Puchalski, Janina Kaniuczak, Grażyna Gajdek

Spis treści Wprowadzenie 1. Polityka wyżywienia – podstawowe zagadnienia, cele i instrumenty wdrażania 2. Zmiany i ... więcej

Spis treści Joanna Buks Oddziaływanie rolnictwa na środowisko Grażyna Gajdek, Elżbieta Czubek Ocena zmiany ... więcej

Rynek aktywów biologicznych i produktów rolniczych, redakcja naukowa: Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek
Technologia zbóż, cz. I: Ocena wartości technologicznej ziarna, przygotowanie do przemiału i przemiał ziarna, Autorzy: Joanna Kaszuba, Anna Sobczyk

Spis treści Marcin Halicki Inwestowanie w aktywa biologiczne i produkty rolnicze oraz ich wycena Grażyna Gajdek Ewolucja ... więcej

Spis treści Przedmowa I. Podstawy teoretyczne 1. Kierunki użytkowania i wymagania jakościowe dla ziarna 2. Budowa ziarniaka 3. ... więcej

Technologia żywności i żywienia, Redaktor: Marek Zin
Zwierzę gospodarskie w aspekcie bioetycznym i technologicznym, redakcja naukowa: Czesław Puchalski Mirosław Twardowski

Treści teoretyczne zawarte w książce obejmują sposoby pozyskiwania najważniejszych surowców i produktów spożywczych ... więcej

Spis treści Dominika Dzwonkowska Filozoficzne podstawy troski o jakość życia zwierząt Jacek Lejman Theodora ... więcej

1 2 > >>
 
 
 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia PWN Warszawa akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier