WARSZAWA

 

 

Lista tytułów z wydawnictwa "Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego"

10 | 20 | 30
Wyniki wyszukiwania
Znaleziono 26 pasujących rekordów dla kryteriów wyszukiwania 1 2 3 > >>
Badania wybranych właściwości fizycznych płodów rolnych oraz tekstury produktów mięsnych, Józef Gorzelany, Mariusz Rudy
Między naturą a kulturą ogrodu. Krótkie spotkania z historią sztuki ogrodowej, Zbigniew W. Czernikowski

Spis treści Wprowadzenie Część I BADANIE WYBRANYCH WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNYCH ANALIZOWANYCH PŁODÓW ... więcej

Podręcznik stanowi kompendium wiedzy o architekturze ogrodowej przedstawionej na tle zachodzących przez wieki zmian społeczno-kulturowych. ... więcej

Ocena żywności i żywienia, Redaktor: Marek Zin
Polityka wyżywienia ludności, Mariusz Rudy

Autorzy rozdziałów: Marian Gil, Elżbieta Głodek, Mariusz Rudy, Renata Stanisławczyk, Marek Zin, Agata Znamirowska. Spis ... więcej

Spis treści Wprowadzenie 1. Polityka wyżywienia – podstawowe zagadnienia, cele i instrumenty wdrażania 2. Zmiany i ... więcej

Produktywność i zdrowotność środowiska, redakcja naukowa: Czesław Puchalski, Janina Kaniuczak, Grażyna Gajdek
Rynek aktywów biologicznych i produktów rolniczych, redakcja naukowa: Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek

Spis treści Joanna Buks Oddziaływanie rolnictwa na środowisko Grażyna Gajdek, Elżbieta Czubek Ocena zmiany ... więcej

Spis treści Marcin Halicki Inwestowanie w aktywa biologiczne i produkty rolnicze oraz ich wycena Grażyna Gajdek Ewolucja ... więcej

Technologia zbóż, cz. I: Ocena wartości technologicznej ziarna, przygotowanie do przemiału i przemiał ziarna, Autorzy: Joanna Kaszuba, Anna Sobczyk
Zwierzę gospodarskie w aspekcie bioetycznym i technologicznym, redakcja naukowa: Czesław Puchalski Mirosław Twardowski

Spis treści Przedmowa I. Podstawy teoretyczne 1. Kierunki użytkowania i wymagania jakościowe dla ziarna 2. Budowa ziarniaka 3. ... więcej

Spis treści Dominika Dzwonkowska Filozoficzne podstawy troski o jakość życia zwierząt Jacek Lejman Theodora ... więcej

Bezpieczeństwo żywności, redakcja naukowa: Czesław Puchalski, Małgorzata Dżugan, Anna Augustyńska-Prejsnar
Zdrowie publiczne, cz. 1: Żywienie w zdrowiu publicznym, Redaktorzy: Paweł Januszewicz, Piotr Socha, Artur Mazur

Spis treści Agata Znamirowska, Dorota Kalicka, Katarzyna Szajnar, Małgorzata Pawlos, Magdalena Buniowska Wpływ rodzaju zastosowanych ... więcej

Spis treści: Wstęp, Paweł Januszewicz – Żywienie i zdrowie publiczne, Józef Ryżko – Fizjologiczne podstawy ... więcej

1 2 3 > >>
 
 
 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia PWN Warszawa akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier